Állkapocsízületi vizsgálat, műszeres harapásbemérés

Az állkapocsízület az emberi test egyik legbonyolultabb és leggyakrabban használt ízülete, mely a rágásért, a beszédért és az állkapocs mozgásáért felel. Ha az állkapocsban aszimmetria alakul ki valamilyen külső behatás vagy harapási rendellenesség miatt, akkor nagyobb nyomás nehezedhet az állkapocs izmaira, túlterheltséget okozva azokban. Éppen ezért az állkapocsízületi rendellenességek gyakran nem az ízületben, hanem a körülötte levő izmokban érezhetők, amelyek később kihatnak az egész szervezetre. 

 

állkapocsízületi vizsgálat

 

Az állkapocs egyensúlyát a fogak épsége, állapota határozza meg. Ha a fogazatban valami megváltozik, egy új tömés, fogvesztés, fiziológiás kopás, trauma vagy akár egy új fogpótlás miatt, ez az állkapocs mozgásának és pozíciójának módosulását okozhatja. A rosszul kialakított pótlás, hiányzó és elkopott fog miatt egy láncreakció indulhat el, ami többi fogat, az álkapocs ízületet és akár az egész testet érintheti. Ilyen esetekben speciális diagnosztikára van szükség.

A Bátorfi Fogászat gnathológiai specialistája arcíves állcsont- és támasztócsapos harapás regisztráció segítségével állítja be az állkapocsízület nyugalmi helyzetét és az ehhez tartozó helyes harapási magasságot és pozíciót. Ezt követően készítjük el a tökéletes fogpótlást.

 

Sikeresen bejelentkezett

Az alábbi foglalásról emailt küldünk a megadott email címre:

Teljes név
Email
Telefonszám
Időpont
Megjegyzés

Foglaljon időpontot!