Bölcsességfog eltávolítás

2 000+

Bölcsességfog műtétAlsó és felső állcsontunk mindkét oldalán a legutolsó fog, a bölcsességfog. A bölcsességfogak általában 16-24 éves kor körül törnek elő, de nem minden esetben. Előfordulhat, hogy a fog magától nem tud kitörni, hiába van az állcsontban. Ha nincs meg a szükséges hely az előbújáshoz, a bölcsességfog nem nő ki, ami igen kellemetlen panaszokat tud okozni.

 

A bölcsességfog leggyakrabban előforduló problémái:
A legtöbb bölcsességfog eltávolítás helyi érzéstelenítésben történik, függetlenül attól, hogy szükség van-e sebészi feltárásra. Ideális esetben a bölcsességfog eltávolítását gyulladásmentes körülmények között végezzük. A beavatkozás függ a fog elhelyezkedésétől, a fogat körbevevő csontozattól és a gyökerek lefutásától. Ezek alapján végzi el a szájsebész a bölcsességfog kiszedését fogászati kezelés alkalmával vagy műtét során. A Bátorfi Fogászaton alkalmazott modern diagnosztikai berendezések (3D CBCT, digitális panoráma röntgen) és az orvosok kiemelkedő szaktudása garantálja a fájdalommentes bölcsességfog eltávolítást.

A bölcsességfog eltávolítás menete:A bölcsességfog eltávolítást minden esetben helyi érzéstelenítésben végezzük. A beavatkozás során a szájsebész bemetszi az ínyt a kérdéses fognál, fúró segítségével a csontban lévő fogat kiszabadítja, így könnyedén hozzáfér a bent maradt fogrészhez. Elhelyezkedéstől függően egy vagy több darabban távolítjuk el a fogat.
A nyálkahártyát összevarrjuk, a varratokat 7-10 nap múlva távolítjuk el. Miután az érzéstelenítő hatása elmúlik fájdalomra, duzzanatra számíthatunk.


Mi a teendő bölcsességfog húzás után?

 

Sikeresen bejelentkezett

Az alábbi foglalásról emailt küldünk a megadott email címre:

Teljes név
Email
Telefonszám
Időpont
Megjegyzés

Foglaljon időpontot!