Mikor van szükség csontpótlásra?

 

A fogak tartós hiánya esetén a csontállomány felszívódik, elvékonyodik, így sok esetben implantológiai szempontból az adott állcsontrész vagy az arcüreg alapja, a felső állcsontgerinc szélessége, magassága nem megfelelő. A sikeres implantációhoz vastag és egészséges csontállományra van szükség.

csontpótlás

A fog eltávolítását követően gyorsan következik be a csontállomány sorvadása, magassága és szélessége is nagymértékben csökken. Ezért, ha korábban eltávolított fogat szeretnénk pótolni nagy valószínűséggel szükség lesz csontpótlásra az adott területén. A modern technológiának köszönhetően ma már lehetőség van az elsorvadt állkapocscsont helyreállítására.

A csontpótló beavatkozások alapja, hogy olyan teret alakítsunk ki a csont és a nyálkahártya között, amely kedvező feltételeket teremt a csontképződés számára. Ennek eredményeként új, jó minőségű, szilárd csontállomány jön majd létre.

Leggyakoribb fogászati implantológiai csontpótló eljárások, amelyekkel megfelelő minőségű és mennyiségű csontot hozzunk létre:

 

Sinus lift - arcüreg emelés

 

Ha a felső fogatlan állcsont hátsó részén nincs elég csontmagasság az arcüreg és a csontfelszín között, akkor egy speciális eljárást kell alkalmazunk, ez az arcüreg emelés (sinus lift). Az eljárás során a csont mennyiségét úgy növeljük, hogy csontpótló anyagot helyezünk az arcüreg megemelt nyálkahártyája alá, később ebből alakul ki az új csont.

A sinus lift műtét nagy szakértelmet és gyakorlatot igénylő precíziós beavatkozás, de tapasztalt szakemberek teljesen fájdalommentesen akár 15-20 perc alatt képesek elvégezni.

Rendelőnkben Bátorfi doktor több mint 1600 sikeres sinus lift műtétet hajtott végre az elmúlt 18 évben.

A hiányzó csontmennyiség pótlására, mesterséges csontpótló anyag kerül felhasználásra. A Bátorfi Fogászaton a legmodernebb, szakmai tapasztalatokkal alá támasztott csontpótló anyagokat kerülnek felhasználásra.

-Szintetikus csontpótló anyagok: Béta-Trikalcium-Foszfát, Hidroxi-Apatit
-Humán spongiosa granulátum

A csontpótló anyagot speciális kollagén membránokkal lehet elzárni a környezettől és azt speciális varratok vagy miniatűr titán szegecsek segítségével rögzítjük, annak érdekében, hogy a csontpótlóval megformált terület a gyógyulás alatt megtartsa formáját és térfogatát. A sikeres csontpótlásnál a beültetett implantátum már stabilan képes becsontosodni.

 

PRF technológia (saját vérplazma koncentrátum)

 

Rendelőnkben mi a csontpótlást mindig PRF technikával kombináljuk, melynek során a saját vérből centrifugálással plazmakoncentrátumot állítunk elő, amiben nagy mennyiségben Humán spongiosa granulátumtalálhatók többek között őssejtek, növekedési faktorok, valamint fibrin. Ezek mind a csontosodási folyamatot segítik, így csökken a csontosodási idő, csökken a fertőződés veszélye, jobb minőségű csont képződik.

prf technológia

A műtétek előtt minden esetben 3D CT felvétel készül, mely alapján minden páciensre személyre szabottan választjuk ki a legmegfelelőbb és a kívánt eredmények eléréséhez a legjobb anyagot, módszert. A beavatkozásokat helyi érzéstelenítésben végezzük, a műtétek után a sebeket varratokkal zárjuk és ezeket 10-12 nap múlva távolítjuk el. A műtéteket követően minden esetben az esetleges fertőzések elkerülése érdekében antibiotikum terápia javasolt.

A Bátorfi Fogászati Klinikán az elmúlt 20 évben több mint 16 ezer sikeres implantátumbeültetést és több mint 1600 arcüreg csontpótlást végeztünk 98%-os sikerességi rátával, amely nemzetközi összehasonlításban is kiváló eredmény.

Sikeresen bejelentkezett

Az alábbi foglalásról emailt küldünk a megadott email címre:

Teljes név
Email
Telefonszám
Időpont
Megjegyzés

Foglaljon időpontot!