Digitális Szájszkenner

A Bátorfi Fogászaton digitális lenyomatvételi eljárást alkalmazunk, amelynek célja pácienseink kényelmének és szolgáltatásunk színvonalának növelése. A számítógépes rendszer lehetővé teszi a pótlások háromdimenziós tervezését, amely már a kezelés megkezdése előtt megjeleníthető a páciensek számára. A hagyományos lenyomatvételi eljárással szemben a digitális megoldás nemcsak precízebb, de a hibafaktort is a minimumra csökkenti. Rosszul rögzített képlet esetén lehetőség van a hibás területek újra szkennelésére, így bármikor lehet korrigálni, nem kell ismételni a teljes munkafolyamatot.

A szoftver képes a fogorvos munkáját ellenőrizni, akár 30-szoros nagyításban, segítve a preparációs határ egyszerű és gyors meghatározását. A gép mindig szigorúbb, mint az ember, ennek eredményeként tökéletes munkák kerülnek a páciensek szájába. Az eljárás gyakorlatilag az összes fogpótlásnál alkalmazható, legyen az egyszerű korona, bonyolult implantációs munka vagy fogszabályozó készülék. Az indikációs területe széleskörű, mely az idő előrehaladtával egyre csak bővül.

A rendelőben használt szkenner, a Medit i500, a MEDIT cégcsoport 17 évnyi folyamatos fejlesztésének eredménye. A szkenner számos rangos nemzetközi elismerést elnyert, köztük a Red Dot Award, valamint a Product Design 2019 díjat. A Medit i500 rendszer, hasonló eszközökkel összehasonlítva számos előnyös tulajdonságokkal rendelkezik. A kézi egységet kameraként használva HD minőségű fényképeket készíthetünk, mely további segítséget nyújt a teljes anamnézis felállításában.

A technika folyamatos fejlődésének hatása társadalmunk minden területén érezhető, nem kivétel ez alól a fogászat sem. A számítógépek nemcsak adatokat tárolnak a páciensekről, hanem segítséget nyújthatnak rendelő szervezésben, vagy a tökéletes restauráció megtervezésében, létrehozásában. Ennek a technikai fejlődésnek köszönhető, hogy ma már kiváltható a lenyomatvételi eljárás, mellyel kevesebb kellemetlenséget okozhatunk a pácienseknek. A páciensek részéről a digitális módszer jól tolerálható, mivel nem kelt hányingert és nincs kellemetlen íz a szájban. A virtuális lenyomatvétel során, egy speciális szkennerrel kerül rögzítésre a szájképlet. Az eszköz segítségével kiküszöbölhető a konvencionális lenyomatvételi eljárás, mely sok esetben hosszadalmas és kellemetlen a páciensek számára. A Medit i500 használatával jelentősen lerövidül a munkafázis, a diszkomfort érzet pedig eltűnik. A képletek rögzítésének időtartama 10-15 perc.

A digitális lenyomatvételhez használt rendszer három fő komponensből áll: az adatfeldolgozó és adattároló számítógép, a virtuális mintát megjelenítő monitor és a kézben tartható lámpaszerű kézidarab. A technológiai fejlettség és a képfeldolgozó rendszer algoritmusa határozza meg a gyorsaságot, a felbontóképességet és pontosságot.

A fogászat évtizedek óta a minél nagyobb pontosságról szól, melyet a technika fejlődése egyre jobban lefelé szorít. A technológiai fejlettségnek köszönhetően, ezekkel a berendezésekkel már 10 mikronos precizitással dolgozhatunk, szemben a korábban elfogadott átlagos 500 mikronnal. A mikronban mérhető pontosságnak nagyon nagy jelentősége van a fogpótlásoknál, hiszen egy jól illeszkedő pótlás esetén a baktériumok kevésbé tudnak hozzáférni a csonkhoz, ezáltal nem okozhatnak szuvasodást és fogínysorvadást.

A digitális minták azonnal továbbíthatóak a fogtechnika számára, így nincs, a szállításból adódó felesleges időveszteség. Az adatok továbbíthatóak bármely fogtechnikában használt tervező (CAD) és faragógépre (CAM). A modern kialakítású kézidarab könnyen irányítható és a leghátsó területekre is gond nélkül eljuttatható, nem okoz kellemetlen érzést a páciensek számára. A rögzített digitális felvétel élethű színei lehetővé teszik a szájüregben található különböző szövetek, fogak vagy akár a dentális plakk megkülönböztetését.

Mivel nincs fizikailag lenyomatanyag felhasználás, a szájszkenner kiküszöböli az anyagból adódó hiányosságokat, mint pl. a zsugorodás, hólyagképződés, anyagszakadás, mely sok esetben az eljárás ismétlését eredményezi. A folyamat során nincs anyag felhasználás sem, ezért kevesebb veszélyes hulladék keletkezik, melynek elszállítása és megsemmisítése komoly problémát okoz az egészségügynek.

Sikeresen bejelentkezett

Az alábbi foglalásról emailt küldünk a megadott email címre:

Teljes név
Email
Telefonszám
Időpont
Megjegyzés

Foglaljon időpontot!