HELBO® lézer kezelés

A Bátorfi Fogászat rendelőjében használt HELBO® lézer terápia eredményesen és kíméletesen szünteti meg a bakteriális fertőzéseket, legyen szó a fogágy vagy a szájüreg megbetegedéséről. A fotodinamikai eljárásnak köszönhetően a szájüregi fertőzések gyorsan és biztonságosan megszüntethetőek, a gyulladás tünetei egy vagy néhány kezelés után már enyhülnek, és jelentősen felgyorsul a gyógyulás is.

Ma már bizonyított, hogy a szervezetben található kórokozó baktériumok jelenléte megterhelheti és gyengítheti az immunrendszert, súlyos szívbetegségeket okozhat, vérrög kialakulásához vezethet vagy esetlegesen terhességi komplikációkat eredményezhet. A szájban található kórokozó baktérium is okozhat fogínysorvadásból adódó fog vesztést vagy komplikációkat az implantációs munkák során.

 

Milyen esetekben nyújt segítséget a lézer?

 

1. Fogágy problémák

Számos páciens problémája a fogkő, azaz a fogköves fogazat, mely komoly esztétikai problémát eredményez. Ez még azoknál a pácienseknél is előfordulhat, akik rendszeresen tisztítják a fogaikat, hiszen az íny körüli rész alapos tisztítása sokszor nehézségekbe ütközhet.

A nem jól tisztított fogazatnál (a fognyak tájékán), a plakk (lepedék)  megkövesedik és fogkő lesz belőle. A fogkő nem csak csúnya és kellemetlen leheletet okoz, hanem megfelelő kezelés nélkül fogínygyulladást is eredményez, ami elérheti a fog tartó szöveteit is. Ha ez megtörténik akkor a problémás fog kilazul, majd ki is eshet a helyéről. A fogak elvesztése leggyakrabban bakteriális fertőződés miatt következik be.

Ezért fogkő képződés esetén meg kell tisztitani a területet ún.  ultrahangos depurátor segítségével, hogy a nagyobb fogkő lerakodásoktól megszabadítsuk a fogat. A mechanikai tisztítás és a kémiai fertőtlenítés ellenére a csatornában, az ún. dentin tubulusban és a gyökércsúcsi területen visszamaradhatnak baktériumok. Éppen ezért, második lépésként HELBO® terápiás lézert alkalmazunk.

fogíny problémák

2. Szájsebészeti beavatkozások, gyökérkezelés

Lézert nemcsak fogágy problémáknál használunk, hanem sebészi műtétekhez és gyökérkezeléshez is. Mélyebb szuvasodások esetén, annak kezelésekor a gyökér csatornához közel elhelyezkedő üreg alapja is megtisztítható, ezzel megelőzzük a szuvasodás terjedését és a pulpa befertőződését. Alkalmazásának egyik előnye, hogy a felülfertőződések teljesen kizárhatóak.

A HELBO® lézer gyorsabb gyógyulást biztosít olyan fontos fogászati eljárások során, mint az implantáció vagy a gyökérkezelés.

Az implantációs munkák sikerességének egyik feltétele, hogy az implantátum behelyezésekor, a feltárt részbe ne kerüljön kórokozó. A lézeres kezelés elpusztítja a problémát okozó baktériumokat, ezáltal megelőzhető a fertőzés.

Azonnali implantáció során a fogeltávolítás után közvetlenül alkalmazott HELBO® lézer terápia, mint fertőtlenítő eljárás csökkenti a komplikációk előfordulását és gyakoriságát.

 

3. Nyálkahártya sérülések, fertőzések, afta, herpesz

A lézer a bőrön és a nyálkahártyán előforduló különböző elváltozások - afta, herpesz, gombás fertőzések - és sebgyógyulási zavarok kezelésében is használható. Ezen betegségeknek a kialakulásában is baktériumok, vírusok és gombák játszanak szerepet. A Bátorfi Fogászatban használt terápia segít a sebgyógyulásban, helyben, mellékhatások nélkül pusztítja el a negatívan ható kórokozókat, mindemellett fájdalomcsillapító hatással is bír.

helbo lézer kezelés

Hogyan működik a lézeres technológia?


A kezelés alapja, hogy a baktérium membránjához fényérzékeny festékmolekulák kapcsolódnak. A festék molekulák lézer fény hatására aktiválódnak és energiájukat oxigén molekuláknak adják át. Ennek eredményeképpen rendkívül agresszív oxigén gyökök keletkeznek, amelyek elpusztítják az ott található baktériumok több, mint 99%-át. A hatékonysági ráta olyan magas, amely hagyományos eszközökkel elképzelhetetlen lenne.

 

A HELBO® lézeres kezeléssel 3 lépésből áll:

  1. Az elsődleges tisztítás után a fertőzött részeket egy speciális kék festékkel vonjuk be.
  2. A festéket gyengített lézerrel világítjuk meg.
  3. A fényre reagáló festék részecskék és a lézer reakcióba lépnek, ezáltal oxigént kezdenek el termelni, ami a fertőző baktériumok és gombák pusztulásához vezet.

 

Miközben a káros baktériumok azonnal eltűnnek, addig az egészséges sejtek nem sérülnek. Így a szervezet saját magának állítja vissza az egészséges és természetes egyensúlyt.

A lézer pontos és biztonságos terápiás módszer, minimalizálja a mellékhatások kialakulását, eredményessége nagyban felülmúlja a hagyományos eljárásokat, az érintett területen a kórokozókat szinte teljesen elpusztítja.

Több száz szakirodalmi cikk, köztük számos nemzetközi publikáció, illetve klinikai vizsgálatot bemutató kutatás bizonyítja az eljárás hatékonyságát.

 

 

Sikeresen bejelentkezett

Az alábbi foglalásról emailt küldünk a megadott email címre:

Teljes név
Email
Telefonszám
Időpont
Megjegyzés

Foglaljon időpontot!