Implantációs fogpótlások

Fogazatunk egyensúlya már egy fog elvesztésénél is felborulhat. Ha a pótlást elhalasztjuk, idővel az ép fogazat látja kárát. Elég egy foghiányt elhanyagolni, később 3-4 foghiányt kell pótolni. Részleges és teljes foghiányok esetében implantátum(ok)ra rögzített koronát, hidat, illetve overdenture pótlást lehet készíteni.

implantációs fogpótlások

Implantációs pótlás

 

A fogászati implantátum egy titánból (esetleg cirkóniumból) készült csavar, amellyel a hiányzó fog/fogak gyökerét/gyökereit pótoljuk. Az implantátum tökéletes megoldást nyújt egy vagy akár több foghiányra, sőt teljes fogatlan állcsont esetén is kiválóan alkalmazható. Implantátumokra készíthetünk rögzített koronát, hidat vagy teljes körhidat, illetve implantátumokon rögzülő kivehető fogpótlásokat (overdenture). A rögzítés módja szerint lehetnek ragasztott, csavaros vagy kivehető fogpótlások. A beültetést gyakorlott szakember végzi, gyors, fájdalommentes és biztonságos beavatkozás! Az azonban nem mindegy, hogy ki végzi el!
A Bátorfi Fogászaton „master” implantológus, Bátorfi doktor eddig több mint 17 ezer dokumentált implantátum beültetést végzett el. A sikerességi arány 98%-os, ami világszínvonalon is kiváló eredmény.
A kezelés során a csontba, alakját tekintve foggyökérhez hasonlító implantátum beültetése történik. Mivel a beavatkozás helyi érzéstelenítésben zajlik, a páciens nem érez semmit. A műtét után néhány napig kis fokú duzzanat előfordul. A gyógyulás idő 3-6 hónap a csont minőségétől függően.
Ha a szomszédos fogak épek, egy vagy két fog pótlásánál, mindenképpen érdemes elgondolkodni az implantációról. Ezekben az esetekben nem kell a szomszédos fogakat lecsiszolni.

Teljes fogatlan állcsont esetén az alábbi fogpótlás megoldások lehetségesek:

 

Az implantációs fogpótlások előnyei:


Nagyon fontos, hogy a maradék saját fogak és az implantátumok összekötése híddal szigorúan tilos! Több, mint harminc éves nemzetközileg elfogadott protokoll, hogy implantátumot csak implantátummal, saját fogat csak saját foggal szabad összekötni. Ennek oka, hogy míg a saját fogak rugalmasan (több milliárd kis szalag segítségével) rögzülnek az állcsontban, addig az implantátumok teljesen mereven összecsontosodnak azzal. Ha egy híd egyik pillére merev, a másik meg kis mértékben ugyan, de mozog, akkor az előbb-utóbb ki fogja lazítani a mereven rögzülő implantátumot is.

Sikeresen bejelentkezett

Az alábbi foglalásról emailt küldünk a megadott email címre:

Teljes név
Email
Telefonszám
Időpont
Megjegyzés

Foglaljon időpontot!