Fogpótlás Fogászati Implantátummal

Mi is az a fogászati implantátum?

A fogászati implantátum egy közel 100%-os tisztaságú titánból készült csavar, amellyel a hiányzó fog vagy fogak gyökereit pótoljuk. Ritkább esetben az implantátum készülhet cirkóniumból is, amit fémérzékenység esetén is nyugodtan alkalmazhatunk. Az implantátum tökéletes megoldást nyújt egy, vagy akár több foghiányra, sőt, teljes fogatlan állcsont esetén is kiválóan alkalmazható.

Implantációs fogpótlás során nem kell lecsiszolni a szomszédos ép fogakat, valamint a fogatlan állcsont rész sorvadása lelassul vagy akár teljesen megáll az implantatum által a csontba közvetített erők stimuláló hatása által.

fogászati implantátum 1

Mikor van szükség implantátumos fogpótlásra?

Az implantációs fogpótlás a legjobb megoldás a következő esetekben:

 1. Egy fog hiánya bárhol a szájban
 2. Több fog hiánya a fogsorokban bárhol az állcsontokban.
 3. Sorvégi foghiányok, ahol nincs lehetőség hátsó pillérfog hiányában rögzített pótlást (hidat) készíteni. Ebben az esetben implantációval elkerülhető, hogy kivehető fogpótlásra legyen szükség.
 4. Teljes foghiány esetén. Ilyen esetekben implantátumok nélkül csak teljes lemezes (“szájpadlásos”) kivehető fogsor készíthető.
fogászati implantátum sikeressége 98%

Miért fontos minél hamarabb pótolnunk elveszett fogainkat?

Fogazatunk egyensúlya már egy fog elvesztésénél is felborulhat. Ha a fogpótlást elhalasztjuk, az súlyos következményekkel jár, idővel az ép fogazat látja kárát,

valamint a későbbiekben megnehezíti és nem utolsó sorban nagyon megdrágíthatja a fogpótlások elkészítését.

Halogatott fogpótlás következményei lehetnek:

 1. A hiányt határoló fogak a foghiány irányába bedőlhetnek ezáltal egyrészt a rágó nyomás nem az ideális tengelyirányban hat rájuk, és kilazulhatnak, másrészt beszűkítik a rést és nem fog elférni a fog. Ilyenkor több fog kihúzása is szükségessé válhat, ami megtöbbszörözheti a költségeket.
 2. A hiánnyal szemközti fog, fogak a rágónyomás hiányában kiemelkednek/leereszkednek, ezáltal egy idő után nem fér be a fogpótlás.
 3. Az implantátumos fogpótlás által a csontra gyakorolt erők hiányában a csont mind magasságában, mind szélességében sorvadni fog, emiatt idővel csontpótlásra lesz szükség, ami 2-3-szorosára is növelheti a költségeket.
Elég egy foghiányt elhanyagolni, később 3-4 foghiányt kell majd pótolni. 


Mi az implantációs fogpótlás menete?


Rendelőnkben az implantációkat master implantológusunk, Dr. Bátorfi Béla, vagy a kiemelkedően tehetséges fiatal szájsebész rezidens, Dr. Novothny Kamilla végzi.

Bátorfi doktor eddig több, mint 18.000 dokumentált implantátum beültetést végzett el. A sikerességi arány 98%-os, ami világszínvonalon is kiváló eredmény.


Dr. Bátorfi Béla implantátumbeültetés közben

Az implantáció menete:

 1. Az első lépés a konzultáció, ahol digitális panoráma röntgent, vagy CT-t készítünk. Ez alapján készítjük el a kezelési tervet.
 2. Az implantátum beültetése:
  Az implantátumbeültetés helyi érzéstelenítésben történik és az esetek döntő többségében teljesen fájdalommentes, egyes esetekben minimális érzékenységgel, fájdalommal járhat, de ez ritka. Kérésre a műtétet éber szedálásban is tudjuk végezni, amelyet aneszteziológus szakorvos és nővér végez.
 3. A csontosodási idő (3-6 hónap) letelte után a gyógyulási csavarok behelyezése, melyeknek szerepe, hogy megformázzák az ínyt a leendő fog körül.
 4. 10 nap múlva 3D orál szkenner segítségével digitális lenyomatot veszünk. Ez helyettesíti a hagyományos lenyomatvételt, ami alapján a fog készül. Rendelőnkben már csak digitálisan dolgozunk!
 5. A végleges fogpótlás 4-15 nap között készül el, a fogpótlás típusától függően.

Nálam alkalmazható a fogászati implantátum beültetés?

A modern, magas minőségű implantátumok esetében alig beszélhetünk kizáró okokról, ezek az alábbiak:
Milyen típusú implantátumot válasszak?

A világpiacon több, mint 200 féle implantátum típus kapható. Rendelőnkben két típust használunk:

 1. Az egész világon az egyik legelterjedtebben használt, kiemelkedő ár/érték arányú Alpha Bio implantátumot
 2. A világ vezető prémium implantátum márkáját, a svájci Straumann implantátumot, amely egyedülálló, gyors csontosodású felületkezeléssel is elérhető (SLActive)
Mire kell figyelni implantáció után?

Garancia

Az általunk beültetett implantátumokra élethosszig tartó garanciát vállalunk! (Az implantatum anyagára, törés, repedés, belső csavar beletörése esetén. Természetesen a csont későbbi begyulladására nem tudunk garanciát vállalni, hiszen az a szervezet általános állapotától, betegségektől nagyban függ.)

Mi az implantátum ára, mennyibe kerül a beültetés?

Az Alpha Bio implantátum beültetésének ára 190.000 Ft, a prémium Straumann implantátum költsége 250.000 Ft.

Részletes árlistánkért kattintson ide!

98% implant sikerráta Straumann implanátumokkal

Teljes fogatlan állcsont esetén az alábbi fogpótlás megoldások lehetségesek

Gyakori Kérdések

Az implantátumokra készülhetnek koronák, hidak, implantátumokon rögzített kivehető fogak (overdenture), rögzített csavaros hídprotézisek műínnyel.

Az implantátum beültetés helyi érzéstelenítésben történik és az esetek döntő többségében teljesen fájdalommentes, egyes esetekben minimális érzékenységgel, fájdalommal járhat, de ez ritka. Kérésre a műtétet éber szedálásban is tudjuk végezni, amelyet aneszteziológus szakorvos és nővér végez.

Az implantátum ideális esetben, a szájhigiénia magas szinten tartásával és az éves kontroll vizsgálaton való megjelenéssel akár élete végéig is kitarthat.

Sikeresen bejelentkezett

Az alábbi foglalásról emailt küldünk a megadott email címre:

Teljes név
Email
Telefonszám
Időpont
Megjegyzés

Foglaljon időpontot!